Яценюк ліквідовує податкову міліцію

Читать на русском

Кабінет міністрів вносить на розгляд Верховної ради закон про економічне зростання, відповідно до якого буде ліквідовано податкову міліцію та ряд економічних підрозділів МВС та СБУ.

Про це прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк повідомив на сьогоднішньому засіданні уряду, передає кореспондент «Слова і Діла».

«До парламенту вноситься закон про ліквідацію податкової міліції і створення служби фінансових розслідувань», - сказав прем'єр. Тим же законом уряд планує ліквідувати і ряд економічних департаментів Міністерства внутрішніх справ та Служби безпеки України, що займаються боротьбою з економічними злочинами.

Йдеться про Департамент боротьби з відмиванням доходів Державної фіскальної служби, Головне управління по боротьбі з оргзлочинністю та економічними правопорушеннями, Департамент Державної служби боротьби з економічною злочинністю МВС та Головне управління контррозвідувального захисту інтересів держави в сфері економічної безпеки СБУ.

«Ми пропонуємо ліквідувати у всіх цих органів опції, які їм непритаманні», - зауважив прем'єр. Їхні функції візьме на себе Державна служба фінансових розслідувань.

За словами очільника уряду, це значно спростить роботу вітчизняних підприємців, адже наразі кількість перевірок бізнесу в Україні зашкалює. «Кожну годину 30 суб'єктів підприємницької діяльності потрапляють під перевірки й під кримінальні справи. Ми пропонуємо ліквідувати функції цих трьох органів, створити єдину цивільну службу і нарешті поставити крапку в мзді і хабарництві з боку правоохоронних органів по відношенню до суб'єктів підприємницької діяльності», - пояснив Яценюк.

Нагадаємо, що ліквідовувати податкову міліцію в свій час обіцяли народний депутат Анатолій Гриценко і екс-прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: