Нідерландці постачатимуть бронежилети в Україну

Читать на русском

Голова Сумської обласної ради Микола Клочко пообіцяв узгодити з державними службами дозвіл на постачання засобів захисту з-за кордону. Серед останніх –бронепластини, що дозволить виготовляти бронежилети в Сумах.

Про це «Слово і Діло» повідомляє за підсумками зустрічі керівництва Сумщини з представниками бізнесових кіл Нідерландів.

Представники нідерландської компанії «Tencate», яка спеціалізується на виготовленні бронежилетів та інших видів військового спорядження, перебуваючи в Сумах, висловили готовність поставляти в Україну бронежилети не нижче 5-6-го рівнів захисту і кевларові каски. 

Виходячи з цього, сторони також обговорили виготовлення здешевленого варіанту, коли з Нідерландів поставлятимуться бронепластини, а розгрузки шитимуть на Сумщині. Однак наразі задля здійснення відповідних поставок необхідні спеціальні дозволи.

Нагадаємо, що раніше «Слово і Діло» неодноразово повідомляло про обіцянки українських політиків щодо важливості забезпечення української армії якісним обмундируванням. Зокрема, Президент України Петро Порошенко обіцяв повне забезпечення та належне харчування всім військовим, а міністр внутрішніх справ Арсен Аваков планував забезпечити всі підрозділи Нацгвардії бронежилетами і касками.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: