Терористи замінували місце падіння Boeing 777 на Донеччині

Читать на русском

Міжнародна експертна комісія з розслідування причин катастрофи Boeing 777 Малайзійських авіаліній, що впав 17 липня поблизу містечка Торез на Донеччині, досі не може оглянути уламки літака через те, що терористи замінували територію навколо них.

Про це на сьогоднішньому брифінгу сказав речник інформаційно-аналітичного центру РНБО Андрій Лисенко, повідомляє «Слово і Діло».

«Вони (терористи – «Слово і Діло») туди стягнули велику кількість важкої артилерії та замінували підходи до цієї території. Це унеможливлює роботу міжнародних експертів, які намагаються почати роботи і встановити причини падіння Боїнга 777», – пояснив Лисенко.

Раніше спостерігачам моніторингової місії ОБСЄ також не вдалося потрапити до місця падіння лайнера.

Нагадаємо, 21 липня Президент України доручив керівництву антитерористичної операції припинити бойові дії в радіусі 40 км навколо місця трагедії лайнера рейсу MH17, щоправда, сили АТО все одно продовжили звільнення Донбасу від терористів. Днем раніше «Слово і Діло» писало про те, що терористи відбирають у фахівців докази з місця падіння малайзійського літака.

22 липня спеціалісти проекту «Слово і Діло» також підготували інфографіку за наявними в України доказами причетності терористів до авіакатастрофи.

19 липня Президент України пообіцяв не допустити перешкоджання роботі комісії з розслідування катастрофи малайзійського літака в Донецькій області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: