Слідом за європейськими поліцейськими в Україну приїдуть малайзійські

Читать на русском

Малайзія може залучити поліцію для забезпечення повного і незалежного експертного розслідування збитого над Донбасом пасажирського авіалайнера Boeing 777.

Про це Президенту України Петру Порошенку повідомив у телефонній розмові прем'єр-міністр Малайзії Наджиб Разак, пише «Слово і Діло».

«Прем’єр-міністр Малайзії подякував українській стороні за зусилля в подоланні наслідків трагедії і поцікавився, чим малайзійська сторона може допомогти, щоб забезпечити безпеку місця трагедії на час розслідування, забезпечити охорону для безперебійної роботи експертів та недоторканність доказів», - йдеться в повідомленні прес-служби глави держави.

У відповідь Порошенко проінформував, що вчора Україна передала Королівству Нідерландів права на розслідування обставин збиття рейсу МН17, згідно з яким ця країна направить цивільний поліцейський контингент для охорони місця трагедії.

У свою чергу малайзійський прем'єр повідомив, що його країна вивчить можливість також залучити свої сили до поліцейського контингенту для забезпечення повного і незалежного експертного розслідування.

Нагадаємо, в МЗС України закликали країни, громадяни яких стали жертвами авіакатастрофи малайзійського авіалайнера, направити поліцейських для охорони місця катастрофи.

Водночас міністри закордонних справ країн-членів ЄС на засіданні в Брюсселі ухвалили рішення про відправку до України поліцейської місії в рамках загальної політики безпеки і оборони ЄС.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: