УДАР в спину: «Батьківщина» звинувачує партію Кличка у війні проти України

Читать на русском

Фракція ВО «Батьківщина» вважає, що вихід фракції УДАР з коаліції і наступний її розпад свідчить про створення «другого фронту війни проти України» всередині держави.

Про це сказано в заяві фракції, озвученій на брифінгу її головою Сергієм Соболєвим, передає «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу політсили.

«Події вчорашнього дня - розпад коаліції внаслідок виходу з неї фракції УДАР та вимушена відставка уряду Арсенія Яценюка свідчать, що всередині країни створений другий фронт проти України та нанесений удар в спину всім патріотам, які відстоюють її державність та незалежність», - зазначають в партії.

Крім того, «Батьківщина» вважає, що такі дії сприяють дестабілізації ситуації в Україні та відповідають планам Кремля з цього приводу.

Також, як підкреслюють в партії, розпад коаліції не дасть можливості прийняти низку важливих законів та здійснити інші необхідні кроки для протистояння агресії з боку Росії.

Нагадаємо, 24 липня лідер фракції «Свобода» Олег Тягнибок пообіцяв, що не допустить, аби після розпаду коаліції у Верховній Раді з'явилась інша більшість.

4 липня прем’єр-міністр Арсеній Яценюк сам пообіцяв переформатувати уряд, парламент та коаліцію, якщо не буде спільної роботи в єдиному напрямку з врятування країни від кризи.

Голова «Батьківщини» Сергій Соболєв ще 29 травня запевнив, що його фракція не буде об'єднуватися ні з Партією регіонів, ні з Компартією України для створення коаліції.

Як відомо, 24 липня прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив про відставку з займаної посади.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: