Порошенко розчарований рішенням Франції продавати «Містралі» Росії

Читать на русском

Український президент Петро Порошенко розчарований рішенням Франції про продаж Російській Федерації десантних кораблів «Містраль».

Про це він заявив на зустрічі з депутатами Європейського парламенту від Європейської Народної партії, пише «Слово і Діло».

«Я вважаю, що це – не питання грошей, промисловості, робочих місць. Це - питання цінностей», - цитує Порошенка прес-служба Глави держави.

Також Президент повідомив про значний прогрес, якого досягли українські військові в антитерористичній операції. «650 тис. осіб звільнені від фактичної окупації бойовиками», - зазначив Порошенко.

У той же час він підкреслив, що «люди на звільнених територіях не підтримують терористів, вони підтримуються ззовні України».

Нагадаємо, в ході проведення антитерористичної операції на сході українські силовики звільнили Слов'янськ, Краматорськ, Дружковку і Костянтинівку. 22 липня сили АТО звільнили від терористів населений пункт Попасна і місто Сєвєродонецьк. А вчора, 23 липня, українська армія звільнила ще три селища в Донецькій області - Карлівку, Нетайлове і Первомайське.

Як відомо, на цьому тижні французький президент Франсуа Олланд заявив, що Франція вирішила все ж продати Москві один з двох вертольотоносців класу «Містраль» за планом в жовтні. У зв'язку з цим президент США Барак Обама висловив стурбованість таким рішенням через підтримку, яку РФ надає терористам на сході України.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: