Плани Кабміну з випуску комбайнів стали ще більш наполеонівськими

Читать на русском

До 2017 року Херсонський машинобудівний завод спільно з німецькою компанією CLAAS планують виготовити близько 8 тисяч зернозбиральних комбайнів.

Про це в телеефірі повідомив директор Департаменту інженерно-технічного забезпечення та сільгоспмашинобудування Мінагрополітики Олександр Григорович, передає "Слово і діло" з посиланням на прес-службу міністерства.

Як зазначив чиновник, на підприємстві будуть збирати комбайни Tucano-440 з пропускною здатністю 12 кг зерна на секунду - за його словами, потреба саме в таких машинах становить близько 50% від усього парку комбайнів, які використовуються в Україні.

Також Григорович додав, що на сьогоднішній день 75% наявних комбайнів відпрацювали вже понад 15 років, при цьому ця сільгосптехніка використовується з перевищенням допустимих навантажень.

Нагадаємо, що раніше налагодити випуск комбайнів Tucano-440 на базі Херсонського машинобудівного заводу обіцяв міністр аграрної політики Микола Присяжнюк.

У свою чергу віце-прем'єр Сергій Арбузов заявляв, що випуск 7688 одиниць україно-німецьких комбайнів планується здійснити до 2020 року. Таким чином, можна констатувати, що терміни виконання цього проекту скорочені на три роки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: