У Тарути кажуть, що води жителям Донецька залишилося на кілька днів

Читать на русском

У зв'язку з появою нових пошкоджень на об'єктах каналу Сіверський Донець-Донбас запасів води для жителів Донецька і Макіївки вистачить на кілька днів.

Про це повідомила прес-служба Донецької облдержадміністрації з посиланням на КП «Компанія «Вода Донбасу», пише «Слово і Діло».

Зокрема повідомляється, що напередодні в Горлівці був підірваний міст, під яким проходять напірні трубопроводи каналу діаметром 2400 мм. Також пошкодженими залишаються водоводи каналу в районі селища Микитівка, так як «ремонтні групи можуть працювати тільки у світлий час доби, періодично ховаючись від обстрілів».

«Тривалі бойові дії не дозволяють забезпечити роботу каналу навіть у мінімальному режимі. Запасу води для півтора мільйонів жителів Донецька і Макіївки вистачить на кілька днів», - заявили в ДонОДА.

При цьому в прес-службі зазначили, що об'єкти водопостачання знищують навмисно. «Об'єкти водопостачання стають першими мішенями з самого початку бойових дій в тому чи іншому районі, це не випадковість. Комусь дуже хочеться залишити без води людей, які і так живуть в нестерпних умовах в зоні АТО», - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше через пошкодження водопроводу, яке відбулося в результаті бойових дій між силами АТО і терористами, ряд міст на півночі Донеччини залишився без центрального водопостачання. Також в результаті артилерійського обстрілу був тимчасово зупинений водоканал «Сіверський Донець-Донбас».

4 липня міністр екології та природних ресурсів Андрій Мохник розповів, що у разі обмеження з якихось причин водопостачання на Донбасі, жителям зони АТО для користування вистачить води на 40 діб.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: