Бойовики зізнались, що збили Boeing 777, а потім забрали свої слова

Читать на русском

Командир батальйону «Восток» та один із ватажків терористів ДНР Олександр Ходаковський спочатку розповів пресі, що знав про наявність у сепаратистів зенітно-ракетного коплексу «Бук», а потім заявив, що його неправильно зрозуміли.

Більше того, говорячи про наявність у бойовиків ДНР ЗРК «Бук», Ходаковський у трагедії з малайзійським Боїнгом звинувачує Україну, пише «Слово і Діло».

Зокрема, увечері 23 липня на сайті інформаційного агентства Reuters вийшло інтерв'ю Ходаковського, в якому він зазначає, що у терористів були зенітно-ракетні комплекси і українська влада про це знала.

«Знали про те, що є «Бук», знали, що «Бук» направляється в Сніжне. Знали, що він там буде застосовуватися, спровокували застосування «Бука» тим, що раптом почали атаки на об'єкт, який їм зовсім не потрібен і який вони літаками до цього тиждень не чіпали», - заявив Ходаковський.

«А в цей день вони полетіли інтенсивно. І якраз в момент обстрілу, якраз у момент прольоту цивільного літака у них ішли авіаудари. Навіть якщо «Бук» був, навіть якщо він був застосований, то Україна зробила все для того, щоб цивільний борт був збитий», - виправдовується ватажок ДНР-івців.

Однак кількома годинами пізніше на російському телеканалі LifeNews вийшло інше інтерв'ю того ж таки Ходаковського, який заявив, що його неправильно зрозуміли: «Буків» у представників ДНР немає і ніколи не було, а публікація такої інформації вигідна тим, хто хоче звинуватити повстанців у катастрофі лайнера.

«У нас була розмова з агентством, яке розмістило цю інформацію. Ми обговорювали різні версії... Як командир, якби я володів подібним засобом, я б ніколи не застосував його», - сказав Ходаковський російським журналістам.

Нагадаємо, 22 липня представники ДНР у присутності преси передали малайзійським експертам «чорні скриньки» збитого під Торезом пасажирського літака. У свою чергу, розслідування причин авіакатастрофи очолили спеціласти з Нідерландів.

Трагедія з Боїнгом малаізійських авіаліній не зупинила терористів і вони продовжують обстріл повітряних цілей. Так, учора в районі Лисичанська збили 2 українських штурмовики Су-25.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: