Коболєв назвав ціну української газотранспортної системи

Читать на русском

Вартість газотранспортної системи України складає від 25 до 35 мільярдів доларів США.

Такі цифри назвав сьогодні голова правління національної акціонерної компанії «Нафтогаз України» Андрій Коболєв, пише «Слово і Діло» з посиланням на LB.ua.

Він зауважив, що 10-мільйонна розбіжність у цифрах спричинена тим, що різні експерти по-різному оцінюють, скільки заробляє система.

«Оцінка всієї української ГТС коливається в межах 25-35 млрд грн. Велика розбіжність, оскільки в таких оцінках є питання — скільки цей актив заробляє. Саме це питання буде визначати, до якої межі - верхньої чи нижньої - буде ближче кінцева цифра», - заявив Коболєв.

Крім того, ціну одного із активів «Нафтогазу» - ПАТ «Укргазвидобування» можна також підняти до 10 мільярдів доларів, якщо підвищити ціну на газ, який видобуває компанія. «За теперішньої ціни газу, «Укргазвидобування» добре, якщо коштує 1 млрд дол., а якщо зробити комерційну ціну, то вартість буде більше 10 млрд» - переконаний Коболєв.

Оцінку вартості української ГТС в «Нафтогазі» провели у зв'зку із процесом реструктуризації компанії.

Нагадаємо, 3 червня прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив про те, що на базі НАК «Нафтогаз» буде утворено дві окремі структури, одна з яких буде займатися прокачуванням газу, інша — накопиченням та відпуском його з українських сховищ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: