«Чорні скриньки» зі збитого Боїнга передали малайцям

Читать на русском

Представники малайзійської делегації забрали «чорні скриньки» збитого в Донецькій області пасажирського Boeing 777.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на BBC.

За бортовими самописцями приїхала група малайзійських спеціалістів на чолі з полковником Ради безпеки Малайзії Мохаммедом Шакрі. Від представників так званої Донецької народної республіки був присутній Олександр Бородай.

Шакрі зазначив, що «чорні скриньки» загалом у доброму стані, є лише незначні пошкодження. За словами малайця, метою роботи малайзійської делегації в Україні є забезпечення доступу до місця падіння лайнера, повернення бортових самописців і тіл загиблих.

Нагадаємо, на борту літака, що прямував із Амстердама до Куала-Лумпура перебували 298 пасажирів. Серед них — 198 громадян Нідерландів та 44 жителя Малайзії. 17 липня о 16:20 літак зник з радарів та впав поблизу міста Торез Донецької області.

Тіла загиблих з місця трагедії вивезли. За останньою інформацією, після того, як їх кілька діб возили по Донецькій області у вагонах-рефрижераторах, за наказом ватажків ДНР, нарешті привезли до Донецька. У той же час відомо, що у Держслужбі з надзвичайних ситуацій готувалися прийняти загиблих у Харкові.

Крім того, вчора прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що розслідування катастрофи мають очолити голландські спеціалісти.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: