Майже 80 БТРів розікрали на запчастини під Житомиром

Читать на русском

Заступник генерального прокурора України Анатолій Матіос заявив, що через розкрадання запчастин на державному підприємстві «Житомирський бронетанковий завод» були виведені з ладу 78 БТРів.

Про це він розповів на брифінгу в інформаційно-аналітичному центрі РНБО, інформує «Слово і Діло» з посиланням на «Укрінформ».

За його словами, українська броньована техніка була «законсервованою» і фактично мала бути готовою для використання в будь-який момент. Матіос повідомив, що на бронетранспортерах відсутні двигуни з коробками передач, вежі, прицільні пристрої, радіостанції та генератори.

Всього ж, за словами заступника генпрокурора, перевіряльники виявили відсутність 5 506 вузлів і агрегатів різних найменувань озброєння і техніки. «У підсумку державі було завдано збитків на суму понад 12 млн грн», - констатував Матіос.

Разом з тим він додав, що в той час, коли бойові дії на сході України вимагають посиленої технічної підтримки, подібні виявлені факти звучать особливо прикро.

Нагадаємо, 22 травня Кабінет міністрів виділив 100 мільйонів гривень для придбання 22 бронетранспортерів для потреб українських збройних сил.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: