Роль промисловості в наповненні бюджету має зрости – Бондаренко

Читать на русском

Член комісії з питань бюджету та соціально-економічного розвитку Київради Володимир Бондаренко вважає, що одним із найважливішим джерел поповнення київського бюджету є столична промисловість.

Про це він сказав на прес-конференції на тему «Фінанси столиці: чи будуть ліквідовані «чорні діри» бюджету Києва», організованій проектом «Слово і Діло».

Депутат розповів, що Київ є дуже потужною територією, «на якій ходять велетенські грошові потоки». Але, за словами Бондаренка, не завжди ці потоки торкаються міського господарства і, зокрема, бюджетної сфери.

Так, найважливішим джерелом поповнення бюджету Бондаренко вважає київську промисловість, якій, за його словами, вже тривалий час не приділяється належної уваги. «Промисловість Києва завжди була основою бюджету – не малий бізнес, не середній, не якісь збори і доходи, а саме працююча промисловість», – зауважив Бондаренко.

«Ми сьогодні маємо жахливий стан багатьох промислових об’єктів, які раніше давали доходи. Сьогодні вони або зовсім не працюють, або працюють лише частково», – додав він.

Для прикладу колишній голова КМДА навів ситуацію із закупівлі київською владою продукції «з наших же київських підприємств». За його словами, сім найбільших в країні фармацевтичних підприємств, які розташовані в Києві, не є продавцями продукції для київських аптек, з яких тільки комунальних – 83.

«Вони (аптеки – Ред.) купують продукцію в Індії, Китаї... І обсяг таких закупівель на рік сягає майже двох мільярдів гривень», – повідомив Бондаренко. Він також додав, що 80% цих закупівель могли б перекрити ліками, що виробляються в Києві, а «ці гроші лишилися б місту й поповнили бюджет».

Крім того, депутат розповів, що з 12 000 маршруток, які возять киян, 8 000 не належать київським підприємцям, і «все, що вони заробляють, теж не торкається бюджету Києва». Аналізуючи хлібопекарну промисловість, Бондаренко повідомив, що останніми роками Київ повністю перестав забезпечувати Київську область хлібом столичного виробництва, тому прибутків до бюджету також не надходить.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: