Яценюк пообіцяв знижки для всіх, хто перейде з газу на електрику

Читать на русском

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк заявив, що для споживачів, які відмовляться від газового опалення і перейдуть на електричне, будуть передбачені суттєві знижки.

Про це він сказав, відкриваючи засідання уряду, передає кореспондент «Слова і Діла».

«Всі, хто переходить з газових котлів на електричні, отримають спеціальний тариф на електроенергію. Скажу в цифрах: зараз тариф на електроенергію - 1 гривня 19 копійок. Якщо ви придбали електричний котел, то нічний тариф на електроенергію (якщо це енергоакумулюючий котел) - 30 копійок, а тариф протягом дня — 80 копійок», - розповів Яценюк.

Прем'єр також зазначив, що преференції отримають і котельні, які перейдуть з газу на інший вид палива.

«Перше — замість 5% рентабельності, які отримують сьогодні газові котельні, котельня на іншому виді пального отримує дозвіл на 21% рентабельності. Друге — споживачі, які отримували тепло від газових котелень, отримують знижку на тариф на 10%, якщо котельня переходить з газу на інший вид пального. Третє — якщо сьогодні тариф для будь-якої негазової котельні складає 500 гривень, то ми дозволяємо для цих котелень встановлювати його - плюс 300 гривень», - резюмував він.

Нагадаємо, 5 квітня Арсеній Яценюк пообіцяв, що 30% населення України будуть отримувати компенсації за користування енергоносіями та комунальними послугами.

Загалом проектом «Слово і Діло» зафіксовано 286 обіцянок Яценюка, з яких виконано — 76. Скільки обіцянок Яценюку виконати не вдалося, можна дізнатися на нашому сайті.  

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: