Українців штрафуватимуть за незареєстрованих корів та свиней

Читать на русском

З 2015 року до українців, які тримають сільськогосподарських тварин, застосовуватиметься адміністративна відповідальність за неподання для реєстрації в єдиному держреєстрі даних про цих тварин.

Відповідна норма міститься в прийнятому Верховною Радою законі «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України» щодо ідентифікації та реєстрації тварин, передає «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Держпідприємництва.

В той же час, фінансуватися ідентифікація та реєстрація тварин в господарствах українців будуть з державного бюджету.

Держпідприємництво зазначає, що вимоги щодо реєстрації сільгосптварин є умовами для проходження Україною інспекції європейської Комісії з питань охорони здоров'я та захисту прав споживачів.

Також відомство повідомляє, що прийняття «гармонізованого з європейськими принципами «харчового» закону є однією з обов’язкових умов отримання Україною другого траншу позики в обсязі 500 млн дол США від Світового Банку».

Нагадаємо, 12 березня міністр агрополітики Ігор Швайка заявив, що найближчим часом буде прийнято закони, необхідні для виходу вітчизняної агропродукції на ринок ЄС.

Також Швайка дав низку обіцянок щодо зменшення зарегульованості агросектору: зокрема, міністр обіцяв скоротити кількість різноманітних перевірок підприємців, скоротити кількість дозвільних документів для малих сільгосппідприємств, усунути посередників з процесу вирішення земельних питань та ін.

Зі всіма обіцянками Ігоря Швайки можна ознайомитися на нашому сайті.  

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: