До кінця року інфляція може збільшитися до 19% – Гонтарєва

Читать на русском

Голова Національного банку України Валерія Гонтарєва заявила, що у зв'язку з девальвацією національної валюти і підвищенням комунальних тарифів інфляція в Україні в поточному році може прискоритися до 17-19%.

Про це вона сказала в ході телемосту на інвестиційній конференції в Лондоні, передає «Слово і Діло» з посиланням на «ЛІГАБізнесІнформ».

За словами Гонтарєвої, НБУ переходить до нової для країни політики гнучкого обмінного курсу й інфляційного таргетування. При цьому вона нагадала, що проведена раніше політика фіксованого курсу періодично призводила до різкої девальвації національної валюти, як це було у 2008 році.

Вона також відзначила, що отримані експортерами переваги за рахунок останньої девальвації гривні будуть зменшені за рахунок зростання інфляції, тому не варто їх переоцінювати.

Як відомо, у травні 2014 року інфляція в Україні прискорилася до 3,8% порівняно з 3,3% у квітні, 2,2% у березні і 0,6% в лютому.

Нагадаємо, 19 червня Верховна Рада України проголосувала за звільнення з посади голови Національного банку України Степана Кубіва і призначила на цю посаду Валерію Гонтарєву.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: