Бондаренко: з крісла голови КМДА - до бюджетної комісії міськради

Читать на русском

Екс-голова Київської міської державної адміністрації Володимир Бондаренко, ставши депутатом Київради, увійшов до її бюджетної комісії, пише «Слово і Діло».

Володимир Бондаренко почав шлях у політиці в далекому 1977 році. Характерно, що столичний депутат, який сьогодні позиціонує себе як суто проукраїнський політик та регулярно з'являється на публіці у вишиванках, починав свою кар'єру з Комуністичної партії СРСР. Майбутній голова КМДА провів майже 10 років у статусі комсомольсько-партійного діяча.

Вочевидь, саме робота в структурі Партії й допомогла Бондаренку у 1986 році очолити Ленінградський (нині - Святошинський) район Києва. 1992 року політик перейшов на службу до міської адміністрації, однак зв'язки із «рідним» Святошинським районом ще не раз допомагали Бондаренку, коли той балотувався на виборах.

Саме цей район цілих чотири рази обирав його народним депутатом від мажоритарного округу. І саме Бондаренку приписують статус негласного «господаря» Святошинського району. Так, за даними організації «Мій Київ», екс-очільник КМДА має безпосередній стосунок до ринків та ресторанного бізнесу в цьому районі столиці та міцні зв'язки серед правоохоронців Святошина.

Після нетривалої роботи в міськадміністрації Бондаренко 4 роки працював у фірмі «Київнафтопродукт», акції якої, як пишуть ЗМІ, через певний час загадковим чином були передані кіпрській компанії «Bevalo Investments Limited». Побутує думка, що саме у «Київнафтопродукті» Бондаренко заробив свій перший серйозний капітал.

У 1994-му Володимир Бондаренко вперше був обраний до парламенту. Загалом за час своєї політичної діяльності він встиг побувати депутатом Верховної Ради п'яти скликань. Перші дві каденції у Раді політик відбув як самовисуванець, в 2002-му обирався вже як мажоритарник від Блоку Віктора Ющенка «Наша Україна», а в 2006-му зазнав поразки на виборах разом із Громадянським блоком «ПОРА-ПРП». Після цього Бондаренко вкотре змінив політсилу і увійшов до Блоку Юлії Тимошенко (згодом - «Батьківщина»), до якого належить і тепер.

За даними «Мого Києва», на сьогодні Бондаренко є співзасновником низки акціонерних товариств (страхова компанія «Актив», ЗАО «Укрзовнішпаливо», компанія «Лінопласт»). Крім того, як стверджують медіа, у володінні родини депутата перебувають телевізійний центр «Купол», консалтингова компанія «Каштан-Оптіма», компанія електронної техніки «Радіосистеми ЛТД», дитячий оздоровчий центр «Лідер» у Пущі-Водиці та ще ряд підприємств.

Примітно, що у Бондаренка уже є досвід роботи в бюджетних комітетах: з 2007 по 2010 роки депутат очолював у Верховній Раді підкомітет з питань відслідковування впливу законопроектів на показники бюджету. Тож не дивно, що після відставки з посади голови КМДА Бондаренко продовжить роботу в аналогічній структурі столичної міськради.

За тим, як буде працювати Володимир Бондаренко у новому статусі пильно стежитимуть експерти проекту «Слово і Діло», що продовжують фіксувати виконання його обіцянок.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: