Новий прокурор Києва - Сергій Юлдашев

Читать на русском

Генеральний прокурор України Віталій Ярема призначив на посаду прокурора Києва Сергія Юлдашева.

«Ми з ним особисто не знайомі, тому в цьому призначенні немає ніякої лобістської складової. Він призначений виключно за власним характеристикам. Як мені сказали, Сергій Олексійович чесний, добросовісний, принциповий», - цитує Ярему прес-служба столичної прокуратури, пише «Слово і Діло».

При цьому генпрокурор зазначив, що нового прокурора Києва чекає «дуже важка і відповідальна» робота. «Завдання, які стоять перед країною, надзвичайно важливі. І я впевнений, що ви з ними впораєтеся. Сподіваюся на вас», - звернувся до нового глави київської прокуратури Ярема.

У свою чергу Юлдашев пообіцяв, що зробить все можливе для того, щоб у місті панував закон і порядок. «Я знаю, як це робити, я вмію це робити», - зазначив він.

Останнім часом Сергій Юлдашев працював прокурором Деснянського району міста Києва. З 2001 року був заступником прокурора Луганської області. Також новопризначений прокурор Києва працював начальником управління нагляду за додержанням законів спецпідрозділами та іншими органами, які ведуть боротьбу з організованою злочинністю і корупцією прокуратури Дніпропетровської області.

Нагадаємо, 17 червня активісти «Правого сектора» пікетували Генеральну прокуратуру України з вимогою відставки прокурора Києва Миколи Герасим'юка та його заступників.

Варто відзначити, що самого Герасим'юка генеральний прокурор Ярема призначив своїм першим заступником. Відповідна інформація розміщена на сайті ГПУ.

19 червня Верховна Рада України призначила генеральним прокурором України Віталія Ярему замість тимчасово виконуючого обов'язки генпрокурора Олега Махніцького.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: