Прокуратура почула Яценюка і оскаржила звільнення Лозінського

Читать на русском

Вчора, згідно з рішенням Бориспільського районного суду Київщини колишнього народного депутата Віктора Лозінського, 4 роки тому звинуваченого у вбивстві жителя Кіровоградської області Валерія Олійника, випустили з в'язниці за станом здоров'я.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк відреагував на це рішення вимогою до Генеральної прокуратури негайно оскаржити звільнення опального політика. Станом на ранок 12 червня рішення було оскаржене. Про це пише «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу Прокуратури Київської області.

Про те, що Лозінський на волі, вчора повідомив Олег Ляшко. «Сьогодні вбивцю Віктора Лозінського (за рішенням суду від 4 червня) звільнили за станом здоров'я з ув'язнення. Він відбував покарання у виправній колонії номер 119 у Мартусовці Київської області з 1 березня 2010, сидіти мав до 1 березня 2020 року. Діагноз скоріш за все йому сфальсифікували, бо раніше, за свідченнями очевидців, він не хворів», - написав депутат на своїй сторінці у Facebook.

Арсеній Яценюк, у свою чергу, вимагає притягнути до відповідальності всіх, хто причетний до цього неправомірного, на його думку, рішення. «Уряд Народної довіри висловлює категоричне несприйняття й обурення достроковим звільненням колишнього народного депутата Лозінського. Уряд вимагає термінового пояснення від в. о. Генерального прокурора щодо цього», - цитує слова політика його офіційний сайт.

Нагадаємо, у 2010 році народний депутат Віктор Лозінський був засуджений за вбивство жителя Кіровоградщини Валерія Олійника. 19 червня 2009 року нардеп застрелив Олійника на території мисливських угідь.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: