Під Києвом без діла стоять нові БТРи, а Яценюк обіцяє закупити такі ж

Читать на русском

Кабінет міністрів протягом трьох тижнів не прийняв рішення про передачу 30 нових українських БТР-3Е для потреб армії, і дані машини так і залишаються незадіяними.

Про це пише у своєму «Фейсбуці» журналіст Юрій Бутусов, передає «Слово і Діло».

За інформацією Бутусова, бронетранспортери були випущені на замовлення для Таїланду, але зараз передача даної техніки за контрактом є неможливою. В результаті, військова техніка знаходиться без руху під Києвом вже три тижні.

«Бронетехніку, оснащену новітніми прицільними системами і високоточною артустановкою, дуже чекають у військах. Але, на жаль, вже три тижні Кабінет міністрів не знаходить часу ухвалити рішення про передачу бронетранспортерів у війська», - пише журналіст.

У зв'язку з цим Бутусов звернувся до прем'єр-міністра Арсенія Яценюка з вимогою негайно прийняти рішення про прийняття даних машин на озброєння Міноборони і направити їх в зону АТО в розпорядження 95-ї аеромобільної бригади з Житомира.

Нагадаємо, системою «Слово і Діло» зафіксовано обіцянки Арсенія Яценюка закупити 22 БТР-3Е для потреб Нацгвардії і армії. За словами прем'єра, на це буде виділено 100 млн грн.

Водночас, як повідомляють громадянські активісти в «Фейсбуці», учасники АТО самі, вручну «модернізують» БТРи, прикріплюючи до них грати, оскільки на оборонних заводах такі операції з технікою проробити не спромоглися.

Системою «Слово і Діло» зафіксовані 283 обіцянки Арсенія Яценюка, 71 з яких було виконано, а 52 - провалені. Зокрема, Яценюк обіцяв, що програми, скорочені внаслідок створення резервного фонду оборони, будуть відновлені після запобігання військової загрози і відновлення економічного зростання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: