Куди поділися перераховані на армію гроші, з'ясовуватиме комісія Ради

Читать на русском

Верховна Рада утворила тимчасову слідчу комісію з питань перевірки використання коштів, перерахованих громадянами на підтримку Збройних Сил.

Створення ТСК шляхом ухвалення відповідної постанови підтримали 313 нардепів, передає «Слово і Діло».

Завданнями слідчої комісії, як повідомляють у ВРУ, є детальна перевірка використання коштів, зібраних громадянами в рамках програми «Підтримай українську армію», витребування від Міноборони щотижневих звітів з цього питання; перевірка прозорості процедур державних закупівель, що проводилися Міноборони за ці кошти та надання звіту з перерахованих питань.

Звіт ТСК планується заслухати на засіданні Верховної Ради не пізніше тримісячного строку з дня формування комісії.

Як повідомляло «Слово і Діло», у квітні в. о. міністра оборони Михайло Коваль закликав благодійників контролювати використання за призначенням переданої ними матеріальної допомоги для Збройних Сил України. В той самий час 30 травня Коваль заявив, що на сьогодні проблем із забезпеченням армії засобами зв'язку та захисту немає.

Секретар РНБО Андрій Парубій 19 травня пообіцяв, що найближчими днями українська армія отримає від НАТО бронежилети, шоломи, прилади нічного бачення, матеріали для надання медичної допомоги, але ця обіцянка зафіксована проектом як невиконана.

Нагадаємо, проект «Слово і Діло» у своїй інфографіці дослідив, на що були витрачені кошти, зібрані українцями на армію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: