Львівська влада вже 3 роки думає, як прибрати Грибовицьке сміттєзвалище

Читать на русском

У Львівській обласній державній адміністрації чекають від уряду погодження фінансових документів з ліквідації головного сміттєзвалища Львова, яке мали прибрати ще 3 роки тому.

Відповідну обіцянку мера міста Андрія Садового «Слово і Діло» зафіксувало у вересні 2011 року. Однак з тих пір жодних робіт із ліквідації сміттєзвалища, що входить до сотні найнебезпечніших об'єктів України, так і не проводилося.

Знайти інше місце для зберігання побутових відходів Львова Садовий пообіцяв ще до кінця 2011 року, але свого слова не дотримав. Тоді ж він запевнив львів'ян, що знайде та юридично оформить для цього нову ділянку ще до ЄВРО-2012. Однак і цієї обіцянки Садовий виконати не зміг.

Проблему зі сміттям намагався вирішити й колишній губернатор Львівщини Михайло Цимбалюк, що керував областю з 2010 по 2011 рік. Аби зменшити навантаження на сміттєзвалища, Цимбалюк планував звести в регіоні принаймні один сміттєпереробний завод, але ці плани так і залишилися на папері.

Михайло Костюк, що очолював Львівську область з 2011 до 2013 рік, просунувся трохи далі за свого попередника: йому навіть вдалося відкрити одну з трьох запланованих сміттєсортувальних ліній.

Чи вдасться керівництву Львова та області вирішити проблему зі сміттям у регіоні та ліквідувати екологічно небезпечне Грибовицьке звалище, що вже півстоліття зберігає побутові відходи столиці Галичини, читайте на нашому сайті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: