Нова влада отримала всі податкові реформи «на тарілочці» – Клименко

Читать на русском

Екс-міністр доходів і зборів Олександр Клименко негативно оцінив роботу нового керівництва Міністерства доходів і зборів.

Про це він заявив у ході онлайн-чату у Facebook, відповідаючи на запитання кореспондента «Слова і Діла».

«Вони (новий склад міністерства – Ред.) не здатні зрозуміти і реалізувати реформи, які вже були покладені їм на тарілку й підтримані і кращими світовими консультантами, і самим бізнесом», – відповів Клименко.

Окрім вищезгаданої проблеми, Клименко назвав ще дві, на його думку, головні складові незадовільної роботи міністерства: відсутність командної роботи й чинення тиску на податкову і митну службу.

«Вони, на жаль, не команда. Звідси високий рівень інтриг, недовіра одне до одного перевершує всі припустимі рамки. Від цього страждає колектив і сама робота... Йде політичний тиск на податкову і митну сферу, а люди, що прийшли, в силу своєї слабкості цьому потурають і не можуть цьому протистояти», – пише Клименко.

У ході організованого екс-міністром чату Клименком також не підтверджено інформацію про його перебування в РФ. «А чому і на яких підставах ви вирішили, що я в Росії? Я жодного разу не підтверджував цього», – відповів Клименко.

Нагадаємо, 2 червня повідомлялося, що Федеральна міграційна служба Росії нібито розглядає питання про можливу депортацію колишнього віце-прем'єр-міністра Сергія Арбузова  та екс-міністра доходів і зборів Олександра Клименка.

Раніше у Службі безпеки України повідомили, що вважають Арбузова та Клименка причетними до організації вуличних зіткнень, які призвели до загибелі людей 2 травня в Одесі.

У системі «Слово і Діло» зафіксовано 27 обіцянок Олександра Клименка. Йому вдалося до кінця 2013 року інтегрувати податковий електронний кабінет зі звітністю з єдиного соціального внеску, а також продовжити у 2014 році дію мораторію на перевірки малого та середнього бізнесу. Обіцянки не вводити зміни в податкову систему без згоди платників податків і підняти позиції України в рейтингу Paying Taxes-2014 за параметром «Міжнародна торгівля» Клименко не виконав. Про решту обіцянок екс-міністра можна ознайомитися на нашому сайті.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: