Яценюк пообіцяв не наступати на граблі Помаранчевої революції

Читать на русском

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що планує налагодити ефективну співпрацю з новообраним Президентом Петром Порошенком і не припуститься тих помилок, яких припустилися лідери Помаранчевої революції.

Про це він заявив в інтерв'ю німецькому виданню Frankfurter Allgemeine Zeitung, пише «Слово і Діло».

«Ми знаємо одне одного вже 16 років. Ми будемо говорити в унісон, розділяти відповідальність і нікому не дамо повторити негативний досвід після 2005 року», – заявив Яценюк.

Прем'єр підкреслив, що він готовий до труднощів та соціального протистояння, яке викликають реформи нової влади, в тому числі непопулярні заходи, необхідні для продовження співпраці з МВФ.

«Зараз ми платимо ціну за те, що 20 років не проводили реформ. У нас будуть соціальні конфлікти. Але для того, щоб у довгостроковій перспективі мати успіх, нам треба вирішувати проблеми», – підкреслив прем'єр. І додав, що разом із Петром Порошенком буде працювати над децентралізацією влади та збереженням цілісності країни.

Нагадаємо, після оголошення результатів виборів Юлія Тимошенко привітала свого опонента Порошенка та пообіцяла, що буде ретельно контролювати його роботу.

Сам Арсеній Яценюк дав 278 обіцянок, із яких виконав 70, зокрема, обіцянку про те, що президентські вибори не будуть зірвані за жодних умов. Більше про те, які саме обіцянки він дав на посаді прем'єр-міністра України, читайте в аналітиці «Слова і Діла».

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: