Обіцянку Петренка щодо переатестації суддів не дає виконати ВРЮ

Читать на русском

Міністр юстиції Павло Петренко заявив, що переатестація суддів розпочнеться після формування спеціальної комісії з перевірки суддів, створення якої затягує Вища рада юстиції.

Про це Петренко заявив на прес-конференції, відповідаючи на запитання кореспондента «Слова і Діла».

«Щодо спецперевірки суддів, вона насправді наразі повинна бути проведена згідно зі спеціальним законом про відновлення судової системи. Громадськість подала своїх кандидатів у комісію. У зв'язку з тим, що процес формування (комісії – Ред.) не дійшов кінця, він Вищою радою юстиції, відповідно, затягується», – сказав Петренко.

Він додав, що відліком часу для того, щоб почати перевірку суддів, буде завершення процесу формування спеціальної комісії.

Також він додав, що органи суддівського корпусу повинні пройти процедуру «самоочищення». За його словами, якщо це не буде зроблено, тоді він обіцяє повернутися до питання проведення повної переатестації всього суддівського корпусу.

Петренко зазначив, що Мінюст проаналізував практику країн Східної Європи і зробив висновок, що ті країни, які провели переатестацію, швидше запровадили антикорупційне законодавство та швидше ставали членами ЄС.

Нагадаємо, Павло Петренко 27 лютого 2014 року пообіцяв провести переатестацію всіх суддів. Тоді він заявив, що вже через 6 місяців судовий корпус зможе повноцінно працювати та відновить довіру громадян. 

В активі Павла Петренка – 8 виконаних обіцянок із 46, зареєстрованих у системі «Слово і Діло». В процесі виконання зараз знаходяться 37 обіцянок міністра, зокрема, про те, що безвізовий режим з ЄС буде введено до кінця 2014 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: