Махніцький узявся за двох міністрів юстиції, які так не ладнали між собою

Читать на русском

Колишній міністр юстиції Олександр Лавринович та його наступниця на цій посаді Олена Лукаш підозрюються у зловживанні владою або службовим становищем та розтраті бюджетних коштів відповідно.

Про це сказано в повідомленні прес-служби Генпрокуратури, передає «Слово і Діло».

«Генеральна прокуратура України 20 травня зареєструвала кримінальне провадження за ч. 2 ст. 364 та ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України стосовно колишнього міністра юстиції Олександра Лавриновича (2010-2013рр) ... та екс-міністра юстиції Олени Лукаш (2013-2014 рр) за фактом розтрати бюджетних коштів», – зазначають у прес-службі ГПУ.

Зокрема, за інформацією Генеральної прокуратури, мали місце фінансові махінації при закупівлі послуг однієї з юридичних фірм у справі «Тимошенко проти України», яка перебувала на розгляді ЄСПЛ.

«Послуги цієї юридичної компанії у 2012 році коштували 95 тисяч гривень, а у 2013 році згадувані особи на ці самі послуги витратили з державного бюджету 8,6 млн грн. Крім цього, О. Лукаш при звільненні з посади привласнила документи щодо проведення вказаної закупівлі», – сказано в повідомленні.

Як відомо, минулого року ЗМІ неодноразово писали про конфлікт із Державними реєстрами, які начебто «не поділили» Лавринович та Лукаш.

Системою «Слово і Діло» станом на 22 травня зафіксовано 22 обіцянки Олександра Лавриновича, з яких 13 було виконано, а 9 – провалено. Що стосується Олени Лукаш, то проект зафіксував 5 її обіцянок, серед яких не було жодної виконаної (3 провалених і 2 – «в процесі»).

Нагадаємо, 6 травня Генеральна прокуратура повідомила про порушення законодавства при будівництві адміністративних будівель Вищого господарського та Вищого адміністративного судів, у результаті чого було скоєно замах на привласнення 25,5 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: