Кличко поки не досяг успіху в збереженні «історичного» Києва

Читать на русском

Народний депутат, кандидат у мери Києва Віталій Кличко, раніше не виконавши обіцянки припинити забудову біля музейного комплексу «Київська фортеця» і почати розбудову заповідника на Андріївському узвозі, на виборах-2014 гарантує заборону забудови культурних пам'яток столиці.

Ще в березні 2008 року Віталій Кличко взявся за облагороджування історичної та культурної спадщини Києва. 8 березня ним було обіцяно ініціювати питання про створення державного історико-культурного заповідника «Андріївський узвіз». До серпня 2012 року фракція «УДАР» у Київраді не ініціювала це питання. Поза тим, Віталій Кличко і його політична сила постійно займаються проблемою незаконної забудови історичного центру столиці, в тому числі й Андріївського узвозу, пише «Слово і Діло».

Крім того, не виконано й обіцянку припинити варварську забудову музейного комплексу «Київська фортеця». У травні 2011 року на території Національного історико-архітектурного музею «Київська фортеця» будівельники почали руйнувати бастіон музею «Косий капонір».

Балотуючись на пост столичного мера, Кличко обіцяє наполягати на повній забороні висотного будівництва в історичному центрі міста. Також у своїй програмі політик обіцяє забезпечити пріоритетність виділення коштів на реставрацію та відновлення історичних та культурних пам'яток міста.

Системою «Слово і Діло» наразі зафіксовано 150 обіцянок КличкаСкільки з них він виконав, можна дізнатися на нашому сайті. Йому не вдалося організувати блокаду Верховної Ради до відставки уряду Миколи Азарова, він не добився запрошення генерального прокурора Віктора Пшонки до парламенту й не виконав ще 19 своїх обіцянок.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: