Петренко розповів, скільки грошей вкрала «сім'я» Януковича

Читать на русском

Міністр юстиції України Павло Петренко заявив, що оточення екс-президента Віктора Януковича незаконно вивело за кордон близько $100 млрд, а розкрадання державних коштів здійснювалося на всіх рівнях.

«Близько $ 100 млрд, частина з яких готівкою, було вивезено за кордон оточенням Януковича», – повідомив Петренко, пише «Слово і Діло» з посиланням на УНІАН.

Міністр розповів, що $2 млрд з цієї суми зараз заблоковано на рахунках у Швейцарії, а проти 20-25 осіб, пов'язаних з корупційною діяльністю в Україні, введені індивідуальні заморожувальні санкції в Євросоюзі та США. Водночас Петренко додав, що подробиці всіх попередніх результатів розслідування поки не розголошуються.

Замість цього він розповів про попередні дані слідства щодо корупції в державному секторі. «За даними попереднього розслідування, оголошеними представниками слідства, були виявлені схеми зловживання в державному секторі на суму близько 65 млрд грн», – сказав він.

За словами міністра, розкрадання державних коштів здійснювалося на всіх рівнях, а в корупційних схемах було задіяно 12 профільних міністерств.

Нагадаємо, раніше в. о. генпрокурора Олег Махніцький заявив, що колишній президент Віктор Янукович, а також інші чиновники з його оточення вивезли до Росії не менше $32 млрд. Разом з тим, в уряді України заявили про намір створити Міжвідомчу комісію з повернення державі коштів, отриманих і виведених за кордон внаслідок корупції.

В активі Павла Петренка – 8 виконаних обіцянок із 39, зареєстрованих у системі «Слово і Діло». В процесі виконання зараз знаходяться 30 обіцянок міністра, зокрема, про те, що безвізовий режим із ЄС буде введено до кінця 2014 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: