Клименко з-за кордону розказує Мінздоху, що робити з Донбасом

Читать на русском

Екс-міністр доходів та зборів Олександр Клименко вважає, що нинішнє керівництво відомства повинне створити підприємцям Донбасу спеціальні умови оподаткування.

Про це опальний міністр, що нині переховується за кордоном, написав на своїй сторінці у Facebook, пише «Слово і Діло».

«Міндоходів повідомило, що евакуювало своїх працівників з ГУ Міндоходів Донецької області, а також податкових інспекцій Слов’янська, Краматорська, Костянтинівки. Що порадили робити платникам, які хотіли сплатити подати? Зробити це в електронному вигляді. Але як це зробити,якщо сайт міністерства просто «ліг» на два дні, а відділення банків зачиняються?», - обурився Клименко.

Посилаючись на свої джерела, екс-міністр також запевнив, що місцеві підприємці продовжують добросовісно платити податки, незважаючи на антитерористичну операцію, що проводиться в регіоні.

Крім того, Клименко спростував нещодавню заяву міністра фінансів Олександра Шлапака про те, що Донецька і Луганська область є дотаційними більш як на 60%. Екс-міністр доходів вважає, що ці регіони цілком здатні забезпечувати себе самі.

Раніше в СБУ Олександра Клименка назвали одним зі «спонсорів» сепаратистських заворушень в Одесі 2 травня. Його також вважають організатором цілого ряду корупційних схем, які завдали державі збитків на 6 мільярдів гривень.

6 травня представники Генпрокуратури запропонували Клименку з’явитися на допит і донести свою позицію особисто, а не через соцмережі, однак той побачення з прокурором поки що уникає.

Олександр Клименко на посаді міністра доходів і зборів дав 29 обіцянок, зареєстрованих системою «Слово і Діло». 22 з них колишній високопосадовець виконав.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: