Яценюк хоче, щоб нову Конституцію «дописала» Венеціанська комісія

Читать на русском

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк вважає, що проект нової Конституції України необхідно якнайшвидше передати на розгляд Венеціанської комісії, навіть у тому разі, якщо його текст не буде повністю узгоджений.  

Про це він сказав на виїзному засіданні Кабміну в Харкові, передає «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу КМУ.

«Навіть якщо там будуть відмінності у позиціях різних політичних сил, вважаю, що такий проект із таблицею розбіжностей треба відправляти до наших європейських партнерів для отримання їхнього бачення і завершення конституційної реформи України, яку сьогодні вимагають люди», - підкреслив Яценюк.

Зі слів прем’єра, уряд веде загальнонаціональний діалог з громадськістю з приводу змін до Конституції, щоб максимально врахувати інтереси всіх груп населення.

Що стосується можливого закріплення в Конституції офіційного статусу російської мови, то Яценюк вчергове підкреслив, що уряд буде захищати права російськомовного населення і це питання має стали предметом спільної дискусії в Україні.

Нагадаємо, 29 квітня Яценюк закликав депутатів усіх фракцій завершити роботу над текстом нової Конституції до 25 травня.

В той же час представники УДАРу та інших політичних сил висловили думку, що до 25 травня узгодити текст нової Конституції України неможливо.

25 березня Яценюк заявив, що текст нової Конституції з’явиться у Верховній Раді 15 квітня, але ця обіцянка виконана не була. 1 квітня він дав обіцянку, що нову Конституцію буде затверджено у вересні поточного року.

Станом на 7 квітня системою «Слово і Діло» зафіксовано 262 обіцянки Яценюка, з яких він виконав 60. Поточний рейтинг його відповідальності становить 23%.  

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: