На Донеччині хочуть вступати до вишів по-старому

Читать на русском

Сплеск сепаратизму та антитерористична операція у Слов’янську та Краматорську ставить під загрозу проходження донецькими випускниками зовнішнього незалежного оцінювання.

Місцеві педагоги звернулися до Міністерства освіти з проханням перенести ЗНО на липень або відмінити його цього року, пише «Слово і Діло» з посиланням на «5 канал».

В гарячих точках Донеччини на сьогодні не працює більше 100 шкіл. У місцевому департаменті освіти побоюються, що якщо до 3 червня, коли має початися Зовнішнє незалежне тестування, ситуація не зміниться, 1,5 тисячі школярів не зможуть отримати сертифікати Центру оцінювання освіти. Альтернативою ЗНО може стати тимчасове повернення до вступних екзаменів в університетах, вважають педагоги.

Нині через бойові дії в Донецькій області понад 40 тисяч дітей позбавлені можливості відвідувати навчальні заклади.

Нагадаємо, одразу після подій у Криму міністр освіти України Сергій Квіт заявив, що кримські випускники отримають дипломи українського зразка.

Пізніше він також пообіцяв масштабні зміни у сфері вищої освіти. Зокрема, Квіт заявив, що боротиметься з «липовими» вишами та суттєво скоротить кількість університетів.

Сергій Квіт керує Міністерством освіти з 27 лютого 2014 року. На цю посаду він прийшов після того, як протягом 7 років очолював один із найуспішніших вишів України – Києво-Могилянську академію. Обіцянку забезпечити студентам із Криму спрощені умови переведення до інших навчальних закладів він уже виконав. Решта 48 обіцянок міністра – в процесі виконання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: