20 травня Луганщина може стати Росією

Читать на русском

20 травня луганські сепаратисти планують підписати договір про входження області до складу Російської Федерації.

Про це на своїй сторінці у «Фейсбук» повідомив народний депутат від фракції «Батьківщина» Олександр Бригинець, передає «Слово і Діло».

«20 травня ними очікується підписання федеральної угоди з Росією, а 21-22 травня (напередодні виборів президента) – введення російських військ на захист народу Луганщини, проти якого саме в цей час, по їх розумінню, має активізуватися АТО», – написав Бригинець.

Зі слів нардепа, перед приєднанням до РФ у Луганській області планується провести «референдум», у якому візьме участь не більше 30 тис. населення, тоді як цю цифру планується завищити до 500 тис. і подати неправдиві дані в російськы ЗМІ.

Бригинець також повідомив, що в різних частинах Луганської області на «референдумі» будуть працювати близько 20 дільниць, на основі роботи яких світу продемонструють «картинку» його проведення.

Крім того, народний депутат принагідно розкритикував призначення на посаду голови Луганської облдержадміністрації Михайла Болотських, який «ухиляється від виконання своїх обов’язків, пішовши на лікарняний».

Як повідомляло «Слово і Діло», Служба безпеки України отримала докази підготовки та координації росіянами ініційованого сепаратистами референдуму про самовизначення так званої Донецької республіки.

В той самий час голова Донецької ОДА Сергій Тарута заявив, що референдум в області має відбутися 15 червня, а не тоді, коли цього хочуть сепаратисти.

Раніше в. о. Президента Олександр Турчинов не виключав можливості проведення всеукраїнського референдуму одночасно з проведенням президентських виборів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: