У Наливайченка підслухали результати «референдуму» на Донеччині

Читать на русском

У Службі безпеки України стверджують, що отримали беззаперечні докази підготовки та координації росіянами ініційованого сепаратистами референдуму про самовизначення так званої Донецької республіки.

Сепаратисти збираються «намалювати» майже 100-відсоткову підтримку незалежності Донецької республіки, повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на прес-службу СБУ.

Про це свідчить запис розмови активіста незареєстрованої організації Дмитра Бойцова «Православний Донбас» із лідером радикального руху «Русское единство» Олександром Баркашовим.

Зокрема, в розмові Бойцов скаржиться росіянину, що український спецназ може завадити проведенню «референдуму» 11 травня, на що Баркашов пропонує просто «намалювати» у протоколах цифри про майже 100-відсоткову підтримку від’єднання Донбасу від України.

Обережно! У записі наявна ненормована лексика.


Це вже не перший факт співпраці сепаратистів із російськими координаторами, викритий Службою безпеки. Так, 16 квітня у відомстві оприлюднили розмову російських диверсантів на території України з управлінням ГРУ в Москві.

Нагадаємо, 15 квітня Міністр юстиції Павло Петренко заявив про намір заборонити на території України низку проросійських партій, у тому числі «Русское единство».

«Слово і Діло» зареєструвало 37 обіцянок керівника СБУ Валентина Наливайченка, більшість із яких нині в процесі виконання. Зокрема, Наливайченко пообіцяв знищувати сепаратистів, якщо ті почнуть використовувати зброю.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: