Екс-голова Мінздоха Клименко уникає побачення з прокурором

Читать на русском

Генеральна прокуратура України викликає колишнього міністра доходів і зборів України Олександра Клименка для надання пояснень та проведення слідчих дій.

«Ми пропонуємо Олександру Клименку довести свою позицію не через соціальні мережі, а слідчому під протокол», – цитує заступника Генерального прокурора Олексія Баганця прес-служба ГПУ, пише «Слово і Діло».

Нагадаємо, прокуратурою встановлено, що Клименко за попередньою змовою з іншими посадовими особами Міндоходов організував в Одеській, Київській, Донецькій і Харківській областях так звані «програмні» підприємства, метою яких було надання послуг з розмитнення товарів на території України за значно заниженою митною вартістю. «Крім того, з'ясовано, що протягом 2012-2013 рр. екс-міністр організував функціонування на території країни схеми ухилення від сплати податків підприємствами реального сектора економіки», – йдеться в повідомленні.

«В результаті незаконної діяльності окремих підприємств і самого Клименка бюджету України завдано збитків на суму більше 6 млрд грн», – нагадали в ГПУ.

Разом з тим сам міністр найближчим часом поки що не планує відвідати Генеральну прокуратуру. На його думку, для цього немає жодних підстав. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook. «Я, Олександр Клименко, не бачу жодних підстав для прибуття до органів ГПУ, оскільки мені не були передані офіційні повідомлення ні про оголошення підозри, ні про підстави внесення даного кримінального провадження в ЄРДР», – вважає він.

Він також вважає, що справу проти нього сфабриковано. «Зі свого боку хочу поставити лише одне запитання: чому представники правосуддя, пропонуючи мені довести свою позицію «не через соціальні мережі, а слідчому під протокол», нехтують елементарними процесуальними нормами і процедурами – підготовкою та надісланням повідомлення, а замість цього звертаються до мене через ЗМІ?», – додав Клименко.

Нагадаємо, 30 квітня Генеральна прокуратура України розпочала слідство проти Олександра Клименка за зловживання владою та ухилення від сплати податків. Своєю чергою, Служба безпеки України встановила причетність екс-міністра до організації масових заворушень 2 травня в Одесі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: