Лук’янченко не злякався сепаратистів і вважає себе чинним мером Донецька

Читать на русском

У Донецькій міській адміністрації спростували інформацію про те, що мер міста Олександр Лук’янченко склав свої повноваження на вимогу представників так званої Донецької народної республіки.

Ця заява з’явилася на офіційному сайті міського голови у відповідь на поширену 4 травня інформацію про те, що він буцімто подав у відставку, пише «Слово і Діло».

«Управління зв’язків із громадськістю міської ради офіційно заявляє: Олександр Лук’янченко є чинним міським головою м. Донецька та знаходиться на робочому місці». Відповідну інформацію, поширену представниками так званої Донецької народної республіки, у прес-службі мерії називають провокацією.

Крім того, як повідомляє «Радіо Свобода», в ніч проти понеділка поблизу будівлі Донецької міської ради відбулася перестрілка. Інформації про потерпілих наразі немає.

29 квітня стало відомо про те, що прихильникам федералізації вдалося взяти штурмом приміщення Луганської обласної адміністрації. Наступного дня міський голова Луганська виступив із заявою про те, що йому вдалося домовитися з протестувальниками, аби ті не перешкоджали роботі місцевої влади.

Попри заяву в. о. Президента Олександра Турчинова, що українська влада не контролює ситуацію на сході країни, керівники силових відомств заявляють, що антитерористична операція на Донеччині триває.

Олександр Лук’янченко керує Донецьком з 2010 року. На його рахунку – 162 обіцянки, зареєстровані «Словом і Ділом». 47 зобов’язань перед містянами Лук’янченко виконав, ще 82 – у процесі виконання. Зокрема, близько 2 тижнів тому міський голова Донецька пообіцяв не допустити затримок зарплат бюджетникам та фінансової допомоги сім’ям чорнобильців.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: