Диверсанти ледь не отруїли жителів Горлівки - Крутов

Читать на русском

Керівник Антитерористичного центру при Службі безпеки України Василь Крутов повідомив про те, що учасники АТО попередили знеструмлення залізниці під Слов’янськом та отруєння питної води у Горлівці.

Про це пише «Слово і Діло» з посиланням на сайт Служби безпеки України.

Василь Крутов наголосив, що силам антитерористичної операції доводиться вести боротьбу з професійними найманцями іноземної держави. «Це терористи та злочинці, які захоплюють заручників, вбивають і катують людей. Вони цинічно ховаються за спинами цивільних громадян, прикриваються заручниками, ведуть вогонь у житлових кварталах», - йдеться у повідомленні, розповсюдженому прес-службою СБУ. Серед численних диверсій, які, за словами чиновника, протягом останньої доби влаштували місцеві сепаратисти – також спроба штурму приміщень зенітно-ракетного полку в Донецьку.

Разом з тим, в Антитерористичному центрі повідомляють про звільнення від терористів периметру навколо міста Слов’янськ: 14 блокпостів та основні дороги до населеного пункту нині перебувають під контролем Національної гвардії. Сепаратистів, що переховуються в іншому районному центрі Донеччини – Краматорську – військові вкотре закликають скласти зброю та попереджають, що стрілятимуть на ураження.

Нагадаємо, вчора командувач Національної гвардії Степан Полторак заявив, що Слов’янськ майже повністю звільнений від терористів. Однак уже сьогодні Міністерство оборони опублікувало дані про загибель поблизу міста 2 українських військових.

Василь Крутов очолив Антитерористичний центр при Службі безпеки України 14 квітня. За цей час він дав усього дві обіцянки. Одна з них – обіцянка більше не штурмувати Слов’янськ, аби запобігти втрат серед мирних жителів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: