Як змінилися обіцянки Тимошенко в порівнянні з 2010 роком - «Слово і Діло»

Читать на русском

Сайт «Слово і Діло» порівняв передвиборні програми кандидата в президенти Юлії Тимошенко зразка 2010 і 2014 років.

У своїй нинішній президентській програмі Юлія Тимошенко приділила більше уваги зовнішній політиці і національній безпеці. Втім, у порівнянні з 2010 роком нових обіцянок в програмі політика додалося небагато.

Так, у програмі зразка 2014 року лідер БЮТ обіцяє залишити українську мову єдиною державною, продовжити мораторій на продаж сільськогосподарських земель, а також сприяти загальному взаєморозумінню між церквами.

Але незважаючи на нововведення, в нинішній програмі Тимошенко знайшлося місце обіцянкам, запозиченим з президентської програми 2010 року. Зокрема, екс-прем'єр так само рішуче виступає за енергетичну незалежність України від Росії, а також введення податку на розкіш. Водночас лідер БЮТ відкрито виступає за повноправне членство України в ЄС.

Є серед обіцянок політика і такі, які в порівнянні з 2010 роком змінилися або отримали уточнення. Так, замість обіцянки налагодити взаємовигідне співробітництво з Російською Федерацією Юлія Володимирівна цього року пообіцяла ліквідувати всі елементи залежності України від Росії. Також Тимошенко замість введення виборності суддів в 2014 році пропонує відновити самостійність судової влади.

Існує також ряд обіцянок, які були в програмі 2010 року, але з тих чи інших причин відсутні в програмі зразка 2014 року. Варто відзначити, що майже всі вони відносяться до питання соціального захисту українців. Зокрема, обіцянка повернути громадянам заощадження Ощадбанку СРСР і продовжити виплату допомоги при народженні дитини. Також в активі Тимошенко було дві обіцянки, що стосуються медичної сфери. Приміром, в 2010 році вона обіцяла забезпечити лікарні сучасним обладнанням і впорядкувати сертифікацію на ціноутворення ліків, але в нинішній передвиборній програмі цих обіцянок вже немає.

Читайте також: Чим відрізняються обіцянки кандидатів в президенти (інфографіка)

Загалом системою «Слово і Діло» станом на 29 квітня зафіксовано 202 обіцянки Юлії Тимошенко, 50 з яких були виконані. Так, лідер БЮТ заявляла, що не допустить двомовності в Україні, і буде судитися з «корупційним оточенням» екс-президента Януковича у міжнародних судах. Ще 45 обіцянок політика, серед яких обіцянка докласти максимум зусиль, щоб мирним шляхом зняти блокаду Донецької облдержадміністрації, мають статус «не виконано». Решта 107 заяв Тимошенко знаходяться в процесі реалізації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: