Петренко, як і обіцяв, назвав суму збитку від анексії Криму Росією

Читать на русском

Міністерство юстиції оцінило збиток України від анексії Криму Росією в 950 млрд гривень.

«Міністерство юстиції систематизувало всю інформацію щодо збитків, які понесла Україна через втрату Криму. Загальна сума становить 950 млрд гривень», - заявив на брифінгу міністр юстиції Павло Петренко, інформує «Слово і Діло» з посиланням на «Українські Новини».

При цьому він уточнив, що в цю суму не входить упущена вигода, вартість корисних копалин і шельфу в Чорному морі.

Також міністр юстиції додав, що на засіданні Ради національної безпеки і оборони в понеділок була підтримана ініціатива ГПУ і Мін'юсту про подачу додаткової заяви щодо порушення прав людини в Криму до Європейського суду з прав людини.

Він також повідомив, що сьогодні набув чинності закон про тимчасово окуповану територію згідно з яким будуть застосовані нові правові механізми для залучення до відповідальності і стягнення компенсацій з усіх причетних до окупації чоловік.

Нагадаємо, 23 квітня 2014 року Петренко заявив, що результати оцінки збитків від анексії Криму Росією будуть оприлюднені наступного тижня.

«Слово і Діло» зафіксувало 29 обіцянок Павла Петренка, 7 з яких він на сьогоднішній день встиг виконати. Зокрема, нинішній міністр юстиції виконав свою обіцянку до 4 травня оприлюднити оцінку збитків від анексії Криму Росією. 21 обіцянка Петренка поки що знаходиться в процесі реалізації.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: