Україна подає до суду на Газпром - Яценюк

Читать на русском

Держава Україна наразі формує позов до Стокгольмського арбітражу на «Газпром» через ціни на газ.

Про це повідомив прем’єр-міністр Арсеній Яценюк, передає «Слово і Діло».

За словами прем'єра, Газпрому вже надіслана передарбітражна вимога, і наразі очікуються перемовини щодо цієї вимоги з російськими керівниками «Газпрому» «на нейтральній території, а саме у Лондоні».

«Україна готова платити за російський газ ціну, встановлену на початку 2014 року, а саме 268 доларів за 1000 кубометрів», - заявив прем'єр.

«Якщо російська компанія Газпром дасть позитивну відповідь на продовження ціни і підпише відповідну угоду, то Україна невідкладно погасить борг у розмірі 2,2 млрд доларів від попереднього уряду», - додав він.

Також він розповів про плани України в разі, якщо впродовж місяця не буде досягнуто домовленостей. «Це означає, що з передарбітражної стадії ми переходимо у стадію судового спору з російським газовим монополістом», - сказав він.

Всього в системі «Слово і Діло» зафіксовано 243 обіцянки Яценюка. Скільки йому наразі вдалося виконати – дивіться в рейтингу.

Так, Яценюк запевнив, що 30% населення України будуть отримувати компенсації за користування енергоносіями та комунальними послугами.

Також він заявляв про те, що завдяки власному видобутку газ населенню  продаватиметься в 4 рази дешевше російського.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: