Українські політики тяжко хворі на синдром безвідповідальності – експерт

Читать на русском

Критерієм для підтримання громадянами того чи іншого політика на виборах повинна бути не його агітація чи рекламна кампанія, а рівень його відповідальності та вміння виконувати взяті на себе зобов’язання.

Про це в ефірі телеканалу БТБ заявив політолог, засновник проекту «Слово і Діло» Віталій Коршунов.

«У нас люди голосують за популістів – тих, хто краще виглядає чи голосніше розмовляє. Тоді як загальноприйняті інструменти впливу на політикум, що діють у Європі та Америці – це громадські інституції та засоби масової інформації. Вони створюють такі умови, коли безвідповідальний та неефективний політик не може далі працювати в політиці чи державному управлінні. Якщо він продемонстрував свою неефективність і це було зафіксовано – це хрест на його політичній кар’єрі», – підкреслив Коршунов. 


Політолог упевнений, що змінити ситуацію в Україні може лише постійний контроль за політиками з боку громадянського суспільства, зокрема, громадських організацій, засобів масової інформації та ініціативних груп громадян.

«Українська політика та її представники тяжко хворі, і хвороба ця називається синдромом політичної безвідповідальності. Дієвий засіб подолання цієї хвороби – вплив громадськості, суспільства на виконання обіцянок політиків», – додав засновник проекту  «Слово і Діло».

Нагадаємо, станом на 25 квітня в систему «Слово і Діло» додано 1 194 персони. Проектом зафіксовано 20 537 обіцянок політиків та чиновників, з яких наразі 3 985 – виконані, 4 042 – не виконані, а 11 328 – у процесі виконання.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: