«Свобода» просить Турчинова не зупиняти АТО на травневі свята – Сиротюк

Читать на русском

Парламентська фракція «Свобода» звернулася до Олександра Турчинова та силового блоку уряду з закликом не призупиняти антитерористичну операцію на травневі свята.

Про це повідомив народний депутат від «Свободи» Юрій Сиротюк, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Українські новини».

«Ми вимагаємо від наших силових структур не зупиняти свої дії ані на перерву на суботу-неділю, ані на травневі свята», – сказав Сиротюк. У політсилі Турчинова закликають діяти рішуче й безкомпромісно в тих регіонах, де виникають спалахи сепаратизму.

У «Свободі» також розцінили позицію Європи стосовно України як загрозу національній безпеці України. «Європейський Союз не готовий підтримати конструктивну позицію США, яка однозначно розцінює дії Росії як агресора», – сказав Сиротюк.

Нагадаємо, напередодні віце-прем’єр-міністр Віталій Ярема оголосив про поновлення антитерористичної операції у східних регіонах України, активна фаза якої була призупинена у святкові дні. Сьогодні в. о. заступника голови Адміністрації Президента Андрій Сенченко розповів, чому антитерористичні заходи «проводяться так мляво».

Раніше лідер «Свободи» й кандидат у президенти Олег Тягнибок закликав Турчинова рішуче протидіяти сепаратистам, а також виступав проти амністії протестувальників на сході України.

На рахунку Юрія Сиротюка всього одна обіцянка, зареєстрована «Словом і Ділом»: про те, що депутати «Свободи» не писатимуть заяв на отримання квартир. Значно більше обіцянок дав лідер фракції Олег Тягнибок. Із 60 обіцянок він виконав 12. Які саме, дивіться в нашому рейтингу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: