Бурбак назвав дату підписання договору про спільний авіапростір з ЄС

Читать на русском

Міністр інфраструктури України Максим Бурбак заявив, що підписання угоди про спільний авіапростір з Європейським Союзом відбудеться 5 червня 2014 на зустрічі Ради міністрів ЄС.

«Ми вже надали повністю всі документи для наших європейських колег. Вони внесли деякі корективи. І під час зустрічі з нашими європейськими колегами було погоджено, що дедлайн на підписання цієї угоди - 5 червня 2014 року», - розповів Бурбак, пише «Слово і Діло» з посиланням на Укрінформ.

Він також нагадав, що ця угода буде введена в дію в сезон літньої навігації 2015 року для того, щоб надати українським авіакомпаніям час для адаптації до європейських норм роботи.

За словами міністра, такі ж угоди планується підписати й зі Сполученими Штатами Америки та Ізраїлем. «Я підписав листа до міністра транспорту Ізраїлю про зустріч з метою підписання угоди про спільний авіапростір з цією країною. Ми чекаємо їх відповіді. Також чекаємо відповідь США щодо підписання угоди з ними», - додав Бурбак.

Як повідомлялося раніше, екс-міністр інфраструктури Володимир Козак заявляв, що угода про спільний авіаційний простір істотно збільшить кількість польотів українських авіаперевізників до країн Європи і дасть поштовх розвитку авіаційної галузі в цілому.

У системі «Слово і Діло» зареєстровано 25 обіцянок Максима Бурбака, всі на даний момент знаходяться в процесі виконання. Зокрема, чиновник заявив, що не допустить передання в концесію, продажу або оренди аеропорту Бориспіль, а також запевнив, що після підписання угоди про спільний авіаційний простір з ЄС жодних монополій не буде.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: