Соболєв пообіцяв оприлюднити зміни до Конституції вже у вівторок

Читать на русском

Народний депутат і голова фракції «Батьківщина» Сергій Соболєв заявив, що конституційна комісія Верховної Ради оприлюднить свій звіт про зміни в основний закон у частині про децентралізацію влади вже наступного тижня.

«Фактично це буде звіт як проміжний варіант рішень, які вносяться відповідно до постанови ВР на червень-місяць для голосування за основу змін до Конституції і направлення їх у Конституційний суд», – сказав Соболєв, пише «Слово і Діло» з посиланням на УП.

Нардеп нагадав, що зміни щодо децентралізації влади стосуються як перерозподілу бюджетних потоків, так і ліквідації районних та обласних адміністрацій. «І закріплення нової системи виконкомів, які виконуватимуть їхні повноваження на території конкретного регіону», – додав Соболєв.

Також, за його словами, це дозволить виділити тих людей, яких не цікавить децентралізація, а цікавить лише дестабілізація ситуації. «І ці люди отримають іншу відповідь – за законами України», – заявив Соболєв.

Нагадаємо, 11 квітня прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявляв, що редакцію нової Конституції необхідно оприлюднити до проведення президентських виборів.

Проектом «Слово і Діло» наразі зафіксовані 16 обіцянок Сергія Соболєва, 2 з яких були виконані, а 4 – провалені. 20 березня Соболєв пообіцяв, що для російських громадян буде введено спеціальний режим реєстрації в Україні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: