На території ЧАЕС побудують сховище ядерних відходів – Недашковський

Читать на русском

Уряд виділив земельну ділянку під будівництво Центрального сховища ядерних відходів на території зони відчуження Чорнобильскої АЕС.

Про це на засіданні Кабміну повідомив президент ДП «Енергоатом» Юрій Недашковський, пише «Слово і Діло» з посиланням на «Інтерфакс Україна».

«Сьогодні було прийнято рішення про виділення 45 га на виконання Закону України про розміщення централізованого сховища відпрацьованого ядерного палива», – заявив Недашковський.

Сховище прийматиме на зберігання відпрацьоване ядерне паливо з трьох українських атомних електростанцій: Хмельницької, Рівненської та Південноукраїнської. За міжнародними домовленостями, нині ядерні відходи вітчизняних АЕС консервують у Росії, зокрема, в Красноярському краї та Челябінській області.

Сховище на території 30-кілометрової зони відселення зведе американська компанія Holtec International, з якою «Енергоатом» підписав контракт іще у 2005 році.

Втім, дату початку будівництва та введення об’єкту в експлуатацію чиновник не повідомив.

Юрій Недашковський очолює державне підприємство «Енергоатом» з 5 березня 2014 року. За цей час він ще не дав жодної обіцянки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: