Продан оголосив вартість модернізації української ГТС

Читать на русском

Міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Продан повідомив, що на модернізацію української ГТС на першому етапі буде потрібно $3-4 млрд інвестицій.

«Ми готові модернізувати й віддати в загальну експлуатацію українську ГТС. З відповідними пропозиціями ми вже звернулися до американських компаній. Для того, щоб ГТС працювала в нормальному режимі, на першому етапі потрібно близько $3-4 млрд», - заявив Продан, пише «Слово і Діло» з посиланням на УНІАН.

За словами міністра, питання про це може бути підняте на чотиристоронній зустрічі міністрів енергетики Росії, Словаччини, України і єврокомісара ЄС у четвер у Братиславі.

При цьому Продан зазначив, що на даний момент немає конкретних пропозицій про співпрацю України з міжнародними партнерами з питань модернізації та спільної експлуатації української ГТС, оскільки, за його словами, «офіційних переговорів ми поки не проводили».

Він також уточнив, що пропозиції щодо участі російської сторони в консорціумі з модернізації та експлуатації української ГТС поки немає. «Ми поки не спілкуємося на цю тему, і я не впевнений, що ми готові говорити з цього питання з російською стороною», - додав Продан.

Зазначимо, що через кілька годин міністр повідомив, що чотиристоронні газові переговори за участю представників Європейського союзу, України, Росії та Словаччини, які планувалися на найближчий четвер у Братиславі, не відбудуться.

«Станом на сьогодні ми отримали інформацію, що туди не поїде єврокомісар, російського міністра там теж не буде, тому й мені немає доцільності туди їхати», - сказав він.

Нагадаємо, міністр економрозвитку і торгівлі України Павло Шеремета заявив, що газотранспортна система залишиться в державній власності і продаватися не буде. Разом з тим прем'єр-міністр Арсеній Яценюк висловив готовність допустити американських і європейських інвесторів до експлуатації української ГТС.

Всього в системі «Слово і Діло» зафіксовано 33 обіцянки Юрія Продана. Він виконав поки 4 з них.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: