Чубаров спростував, що йому потрібен російський паспорт

Читать на русском

Голова Меджлісу Рефат Чубаров запевнив, що не отримуватиме російський паспорт.

Про це він заявив на своїй сторінці у Facebook після того, як в інтернеті з'явилася інформація про те, що він отримає російське громадянство, повідомляє «Слово і Діло».

Як повідомлялося раніше в інтернет-ЗМІ, нібито необхідність отримання громадянства Росії кримськими татарами Чубаров пояснив наявними обставинами. «Я з дуже великою повагою ставлюся до естонців, латишів і литовців, але якби я був литовцем, латишем – громадянином України, які проживають тут, і в мене не було б сприйняття тих реалій, які сюди прийшли, в мене як мінімум залишався б вихід: виїхати на свою історичну батьківщину, як мінімум», – сказав він.

«Що робити кримським татарам, які не сприймають змін, але які рвалися, верталися 50 років на цю землю?», – зазначив Чубаров.

Однак після цього Чубаров заявив, що "жити зі своїм народом на рідній землі не передбачає з мого боку дій щодо відмови від громадянства України і отримання російського паспорта". "Відповідно, прошу заспокоїться всіх, хто в неточності журналістів побачив сенсацію", – заявив він.

Інший кримськотатарський політичний діяч, народний депутат Мустафа Джемілєв заявив, що за кримськими татарами стежать у самих приміщеннях мечетей, визначаючи «ісламських радикалів».

Джемілєв і Чубаров тривалий час не могли потрапити до Криму через «нев'їзний» статус.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: