Суд заарештував майно Одеського НПЗ, як і передбачав Аваков

Читать на русском

На майно та земельну ділянку Одеського нафтопереробного заводу, які пов’язують із Сергієм Курченком, накладено арешт.

Про це повідомляє «Слово і Діло» із посиланням на прес-службу МВС.

У Міністерстві внутрішніх справ повідомляють, що відповідне рішення набере чинності з 24 квітня й триватиме доти, доки вестиметься досудове слідство. За даними правоохоронців, за останні 2 роки через тіньові оборудки підприємства було реалізовано незаконно ввезених нафтопродуктів на 36 мільярдів гривень. При цьому жодних податків із цієї суми власник заводу не сплатив.

«Для відшкодування завданих державі збитків по кримінальних провадженнях органами розслідування вилучено та арештовано нафтопродуктів понад 75 тисяч тонн», – повідомляють у прес-службі МВС.

Нагадаємо, наприкінці березня Арсен Аваков заявляв про те, що не виключає можливості повернення нафтопереробного заводу в державну власність. Тоді ж він сказав про «сумнівні схеми», за якими Одеський НПЗ компанією Курченка було передано у власність одного з російських банків. І додав, що зробить усе, аби повернути майно заводу державі, а вилучені нафтопродукти спрямувати на потреби країни.

На сьогодні «Слово і Діло» зафіксувало 43 обіцянки Арсена Авакова. Чимало з них він дав на посаді міністра внутрішніх справ. Так, його обіцянка стабілізувати ситуацію на сході України протягом 48 годин, яку він дав 9 квітня, так і залишилась невиконаною, як і обіцянка жорстко зреагувати на захоплення райвідділку міліції у Слов’янську. Втім, значно більше обіцянок міністр усе ж виконав. Які саме, дивіться в нашому рейтингу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: