Євтушенко розповів, скільки ЄБРР буде щорічно інвестувати в Україну

Читать на русском

Глава Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України Сергій Євтушенко заявив, що ЄБРР готовий фінансувати державні проекти в Україні у сфері енергоефективності, сільського господарства та інфраструктури.

«Європейський банк реконструкцій і розвитку має намір вкладати в українські проекти щорічно близько 1 млдр євро, це навіть більше, ніж ми очікували», - цитує Євтушенко прес-служба агенства, пише «Слово і Діло».

За його словами, відтепер ЄБРР крім приватного сектора позитивно налаштований і на співпрацю з державними структурами для реалізації державних проектів.

У свою чергу, директор ЄБРР Шевки Аджунер зазначив, що ряд національних проектів відповідає стратегічним цілям ЄБРР. Це проекти зі сфер енергоефективності, сільського господарства, інфраструктури.

Він підкреслив, що стратегією ЄБРР є сприяння становленню в Україні повноцінної ринкової економіки, проведення ринкових реформ та активне інтегрування економіки України в міжнародні господарські зв'язки.

На сьогоднішній день в системі «Слово і Діло» зафіксовано 3 обіцянки Сергія Євтушенка. Всі вони поки знаходяться в процесі реалізації. Зокрема, він заявив, що в рамках державно-приватного партнерства буде здійснюватися будівництво малої кільцевої дороги навколо Києва.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: