У Коваля домовились про розблокування українських військових у Краматорську

Читать на русском

Українські військові, що вчора були заблоковані сепаратистами та місцевим населенням на під’їзді до Краматорська, сьогодні повертаються до місця постійної дислокації.

Про це повідомляє «Слово і Діло» із посиланням на «BBC Україна».

«15 одиниць броньованої техніки (БМД), які були заблоковані проросійськи налаштованими активістами біля селища Пчолкіно на південній околиці Краматорська, станом на 08:00 17 квітня повертаються до місця постійної дислокації у Дніпропетровській області», - цитують у BBC Україна повідомлення МВС.

У Міністерстві зазначили, що військових відпустили в результаті переговорів, які вів командувач Високомобільних десантних військ Збройних Сил України полковник Олександр Швець. У результаті усі десантники залишили місто на штатній техніці та зі зброєю. За час блокування жодних сутичок між армійцями та місцевим населенням не відбулося.

А от доля ще 6 бойових машин десанту та їх екіпажів, захоплених у Слов’янську, досі залишається невизначеною. За останньою інформацією, машини перебувають у місті, а військових узяли в полон, роззброїли та вивезли в невідомому напрямку.

Виконувач обов’язків міністра оборони Михайло Коваль дав лише 2 обіцянки, що були зафіксовані у системі «Слово і Діло». Одну з них він уже виконав – про те, що українські війська повертатимуться із Криму зі зброєю. Яка обіцянка Коваля ще чекає на виконання – дивіться у нашому рейтингу.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: