Карасьов розповів про головну проблему української влади

Читать на русском

Нові українські керманичі повторюють «звички» старої влади, тому що  в державі й далі існує пострадянська політично-економічна система з характерними їй техніками та практиками влади. Таку думку в ексклюзивному коментарі «Слову і Діло» висловив політолог, директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.

За час недовгого перебування колишніх опозиціонерів при владі навколо них виникло кілька гучних скандалів. Зокрема, політики й далі використовують автомобільні кортежі, нехтують правилами дорожнього руху, витрачають надміру державних коштів на власне утримання, а в парламенті не припиняється практика «кнопкодавства».

Проте у політолога Вадима Карасьова є власний рецепт, як лікувати старі «болячки» нової влади. «Яка б не була влада в державі, подібні речі будуть повторюватись і надалі, поки не буде викорінено політичне перенаправлення державних фінансів», - прокоментував Карасьов поведінку нових керманичів держави.

На думку політолога, українцям слід якнайшвидше побороти атрибути старої «напівфеодалізованої влади». «Це робота не одного дня і не одного року. Однак, якщо ми не поборемо цих проявів пострадянської системи, то дискредитуємо всю ідею української державності», - переконаний Карасьов.

Нагадаємо, 31 березня міністр внутрішніх справ Арсен Аваков їхав з кортежем після відвідин навчального центру Національної гвардії у Нових Петрівцях, порушуючи низку правил дорожнього руху. Глава Адміністрації Президента та член РНБО Сергій Пашинський 6 квітня літав з друзями на гелікоптері порибалити в Національному природному парку «Нижньосульський» в ті часи, коли на сході країни сепаратисти захоплювали адмінбудівлі. А 10 квітня картки народних депутатів Сергія Соболєва та Володимира Ар’єва «голосували» у Верховній Раді в Києві, коли самі депутати виступали на засіданні ПАРЄ у Страсбурзі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: